Na tym blogu będę dość często dodawała posty o przepisach z programu
Angie ponieważ umiem język włoski i hiszpański to bez problemu będę
mogła wam to przetłumaczyć. Jest to dla mnie wielka przyjemność.
Babeczki są dobre na spotkania z przyjaciółmi bądź przyjęcia np. urodzinowe. Bardzo cieszy mnie to że serialowa Angie chce dzielić się z nami informacjami jednak są one po włosku a mało kto zna ten język. Więc byście mogli nauczyć się robić te smakołyki ja będę je dodawała na bloga codziennie.Zapraszam do czytania!!!
Witaj! Dziś czuję się trochę "bardziej romantyczna niż zwykle i chcę przygotować coś naprawdę pysznego : Cupcake z lukrem , który ma smak śmietanki. Pychotka!!!
Składniki
- 250 g mąki typu 00
- 1 paczka drożdży
- 100 g cukru
- 1 łyżeczka wanilii
- 1 szczypta soli
- 1 jajko
- 200 ml mleka
- 80 ml nasion oleistych dla twarogu
- 150 g serka śmietankowego ciasta kulki zimne (najlepiej nie na patelni, ponieważ wynik będzie mniej zaskakujący i osiągalny)
- 75 g masła w temperaturze pokojowej
- 1/2 łyżeczki czystego ekstraktu waniliowego
- Szczypta soli
- 113 g cukru pudru
- Barwniki spożywcze żółty, zielony, czerwony i niebieski
Zacznijmy od przygotowania cupcake: ze wskazówek wynika że należy przygotować 12 babeczek . Super!!!
Przede wszystkim, najpierw trzeba włączyć piekarnik na 180 stopni.
Do miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, połączyć cukier, wanilia, szczyptę soli i wymieszać.
W drugiej misce rozbić jajko i roztrzepać trzepaczką. Dodać trochę mleka ale powoli wlewać.
I zrobić dziurę w środku mąki i płynu do ciasta. Mieszać trzepaczką wymieszać oba składniki dobrze. Ciasto powinno być miękkie i lśniące.
Teraz bierzemy formę glinu lub muffin pan, umieścić papierowe kubki w środku,by nie straciły kształtu i włożyć do kubków.
Piec nasze ciastko w piekarniku rozgrzanym do 180 ° C przez 20 minut. Polecam dzieciaki wziąć kogoś do pomocy, najlepiej by był to dorosły.
Podczas gdy babeczki jeszcze się pieką zróbmy lukier.
Pierwsze sito cukier puder z naganiaczy elektrycznych, a następnie zmniejszyć masło do miękkiej mieszanki.
Dodam, po trochu, krem ser kostki, stale mieszając z trzepaczką.
Następnie dodać szczyptę soli i ekstrakt waniliowy.
Teraz zmniejszyć prędkość z naganiaczy, dodać cukier puder i przesiane mieszać aż do uzyskania konsystencji podobnej do lodów.
Następnie przenieść krem do mniejszej miski, przykryć folią i umieścić w zamrażarce przez 15 minut.
Przenoszenia w torbie lukier ciasto i udekorować cupcake, dodając różne ozdoby: fiołków, koraliki, róże, sugeruje, że wyobraźnia i okazja!
Czy wiesz, że ciastko zawdzięczają swą nazwę ich wielkości? W rzeczywistości są to ciastka, które w języku angielskim mówi się ciasto tak duży jak małej filiżance, które w języku angielskim jest wspomniany kubek!
Daj mi znać, jak udało im się z cupcake i jeśli masz jakieś sugestie, które pomogą mi napisać do mnie!
Cześć, do zobaczenia następnym razem!
I jak wam się podoba tłumaczenie?
Liczę na komentarze...
Bardzo fajnie, że umiesz włoski i będziesz tłumaczyła Przepisy z Violetty :) /misia
OdpowiedzUsuńWszystko fajne, czytelne, miło się czyta ♥ Naprawdę superowo.
OdpowiedzUsuńJa na pewno zrobię babeczki. :)
OdpowiedzUsuńA drożdże po co?
OdpowiedzUsuńChyba nie umiesz włoskiego i hiszpańskiego, bo gramatyka to jakoś średnio :/
OdpowiedzUsuń